Na kúpalisku pri Vincovom lese zhorelo vyše 50 áut

21.07.2014 Galanta

Sládkovičovo 20. júla (TASR) – Asi 50 áut dnes zhorelo pri kúpalisku Vincov les neďaleko Sládkovičova v okrese Galanta.

Ako informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), neďaleko kúpaliska vypukol požiar strniska a oheň zachvátil aj zaparkované autá.

Trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová pre portál Čas.sk priblížila, že horelo až 52 áut a škoda sa vyšplhala na 470-tisíc eur.

Pri udalosti zasahovali takmer dve desiatky hasičov z Galanty, Serede, Šale a Senca. „Na miesto už bola vyslaná skupina, ktorá vykoná požiarno-technické expertízy,“ dodala Farkašová.
 
Doplnené:
 
Poškodenie 56 áut pri obci Sládkovičovo polícia preveruje ako všeobecné ohrozenie
Polícia pokračuje v preverovaní informácií a dokumentovaní škôd. Výsluchy osôb, ktorým požiar zničil autá, sú naplánované v najbližších dňoch. Polícia musí stotožniť všetkých poškodených, nakoľko išlo o aj majiteľov, ktorí boli nielen z okr. Galanta, Bratislavy a okolia, ale z iných častí Slovenska. Vzniknutý požiar krátko pred 14.00 h úplne zničil 40 áut a ďalších 16 poškodil. Podľa prvotných odhadov majiteľov áut vznikla škoda za 400000 eur. Privolaní experti včera predbežne vylúčili úmyselné konanie. Na mieste zasahoval aj policajný psovod so psom Laura, ktorý nepotvrdil na mieste prítomnosť externých horľavín. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie a prípad preverujeme ako všeobecné ohrozenie.
 
 
 
 

Vyberte región